Ondertussen in het pittoreske Raamsdonksveer…..

 

 

Een enthousiaste groep vrienden die sinds 2005 gehoor geeft aan het luchtalarm. Het alarm wordt eens per maand getest, op de eerste maandag van de maand om stipt 12.00 uur. Hoewel het alarmsysteem bedoeld is om de mensen te waarschuwen voor calamiteiten heeft het voor de leden van kookclub Maggi d’r in?! de betekenis om zich stipt 18.30uur met gestreken kookschort te melden aan ons kooketablissement. Wanneer dit alarm luidt ontstaat er een brede glimlach op ieders gezicht en verheugt men zich op de inspannende maar leerzame en gezellige avond die komen gaat.

Een stukje historie. In 2005 werd kookclub Maggi d’r in?! opgericht door Bram Verschure en ons thuishonk was Grandcafé het Heerehuys te Raamsdonksveer. Aanvankelijk waren we met 8 leden, maar al snel groeide we naar 10 leden, tot op de dag van vandaag is dat niet veranderd ondanks de vele mensen die zich aanmelden bij deze bourgondische club. Onder leiding van Sous Chef Tsjerk Dijkstra werd de basis van onze kookkunsten al gauw opgekrikt. Na 3 jaar kwamen wij erachter dat de kookclub toe was aan een meer professionele keuken, toevallig kregen wij de mogelijkheid aangeboden om te verhuizen naar restaurant de Witte Leeuw. Dit aanbod konden en wilde wij niet afslaan. Inmiddels was Tsjerk Dijkstra Sous Chef geworden van een nieuwe keuken en had hij meer de ambitie om enkel lid te worden van onze club. Gelukkig bood meesteres Irene Oome-Leseman zich aan als leidinggevende in onze nieuwe keuken van de Witte Leeuw.

Inmiddels zijn wij anno 2014 bij RBM Culinair gehuisvest. In deze industriële keuken kunnen wij onze lol op en kunnen wij ons kookniveau tot ongekende hoogte laten stijgen.

Sinds het ontstaan van onze club hebben wij ook een mooie jaaragenda en tradities bedacht. Zo hebben wij jaarlijks een Uitje met al onze leden om ons samenzijn te vieren, dit is meestal medio mei. Twee leden bedenken jaarlijks dit evenement. Enkele voorbeelden van uitjes, Brugge, Keulen, Volendam, Groningen, Torremolinos, Maastricht en Auenland Duitsland, Leuven België, Haarlem, Torremolinos, Amsterdam, enzovoort. We organiseren een zomerse barbecue en meestal aan het einde van het jaar laten wij zien wat wij geleerd hebben aan onze dames. Als leuke traditie schenken wij kersverse ouders namens kookclub Maggi d’r in?! een kookschortje voor de baby, hierop de bedrukking “hij mocht erin!”.

Inmiddels zijn wij al 11 jaar een hechte club onze doelstelling is dan ook veel leren over gastronomie, persoonlijke groei, lief en leed met elkaar delen en heel veel lachen.